Šamotová pec na dřevo

O nás

Kromě toho, že jsem vášnivý chatař, jsem taký milovník BBQ, grilu, pečení a jídla. V mé rodné zemi Řecko, má téměř každá chata na zahradě vlastní pec. Řekové jsou velcí nadšenci pro používání pecí na dřevo. Tato tradice pochází od našich babiček, které pec využívaly nejen k pečení domácího chleba, ale také k přípravě jídla pro celou rodinu a pečení cukroví v období prázdnin. Pec na dřevo byla prakticky místem každodenního setkávání a rodinných oslav. Rádi bychom přinesli tuto jedinečnou příležitost také do Česka, proto aby každý domov měl možnost získat kvalitní, bezpečnou a designovou pec na dřevo. Pece jsou vyrobeny v Řecku za velmi vysokých standardů s použitím bezpečných a ověřených materiálů, které lze použít pro přímý kontakt s ohněm i potravinami.

Vasilis


Výhody použití pece na dřevo:

1) PŘÍCHUŤ Pece na dřevo jsou v prvé lize, pokud jde o chuť. Zakouřená chuť grilu je jedinečná pro pece na pizzu vytápěné dřevem – nelze ji napodobit jiným způsobem. Je to masivní zvýrazňovač chuti, který je ideální pro pizzu, pečené maso, pečenou zeleninu, ryby a celou řadu dalších jídel. Přestože lze k přípravě všech těchto jídel použít plynové pece na pizzu, všimnete si rozdílu v chuti, když se rozhodnete pro pec na dřevo.

2) ŽIVINY Další obrovskou výhodou pece na pizzu vytápěnou dřevem je, že vaše jídlo si zachová více živin, když v něm jídlo připravujete. V běžné troubě se vaše jídlo peče při teplotě přibližně 200-250 stupňů Celsia, což znamená, že vaření trvá déle a mnoho živin se například ve vaší čerstvé zelenině ztratí. Pece na pizzu na dřevo se pečou při teplotě kolem 400 stupňů Celsia, což znamená, že se vaše zelenina vaří rychleji a zachovává si více živin.

3) VŠESTRANNOST Pece na pizzu vytápěné dřevem lze použít k výrobě téměř všeho co dokáže běžná trouba. Přemýšlejte o tom! Pečené maso a zelenina? Pečená jídla jako lasagne a musaka? Rybí pokrmy? Dezerty jako jablečný crumble a dušené ovoce?

4) ATMOSFÉRA  vašeho venkovního prostoru se bezpochyby zvedne, když investujete do pece na pizzu vytápěné dřevem. Představte si, jak se bavíte s hosty, sedíte venku za teplého večera, vychutnáváte si sklenku vína a vaříte večeři přímo před očima svých hostů.

Mini  

0,85m x 0,70m x 0,50m 

34 400 Kč

Střední 

1,06m x 1,15m x 0,55m 

36 800 Kč

Velká

1,16m x 1,28m x 0,60m  

39 200Kč

*ceny včetně dopravy

Doporučení jak chránit pec na pizzu před deštěm a mrazem.

Všechny pece jsou navrženy pro venkovní provoz. V závislosti na povětrnostních podmínkách v klimatu, kde jsou 4 roční období, doporučujeme pec dodatečně zakrýt voděodolnou vrstvou. Pro konečnou úpravu pece mohou být použíty omítky na bázi cementu. Před omítnutím doporučujeme položit na pec vrstvu 25mm izolace ze žáruvzdorné keramické vaty. Díky tomu se pec a omítka oddělí a udrží si teplo dvakrát tak dlouho, tj. cca 24 hodin po nahřátí. Pece se skládá ze tří částí (dno ze dvou samostatných částí, kopule je z jedné části). 

REALIZACE - FOTKY OD ZÁKAZNÍKŮ